5 ώρες
Duration
82
Distance
Μέχρι 4 άτομα
Mini Van
Μέχρι 8 άτομα
Van
Μέχρι 18 άτομα
Mini Bus
Η Αρχαία πόλη & ο Ισθμός της Κορίνθου

Εκδρομή στην Κόρινθο

Η Κόρινθος είναι μια πόλη της Πελοποννήσου και βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Είναι ένα σημαντικό λιμάνι της χώρας και φυσικά είναι ιδιαιτέρως γνωστή για την αρχαία ιστορία της αλλά και για το γνωστό Ισθμό της Κορίνθου με τη διώρυγα όπου ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο. Ο Ισθμός έχει μήκος περίπου 6 χιλιόμετρα. Λόγω της κρισιμότητας του σημείου είχε κατασκευαστεί ένα τείχος εκεί από την αρχαιότητα. Το 1858 η πόλη της Κορίνθου ισοπεδώθηκε από σεισμό και έτσι κτίστηκε η καινούρια πόλη στην τοποθεσία που είναι σήμερα.

Στην εκδρομή μας θα επισκεφτούμε την Αρχαία Κόρινθο όπου βρίσκεται δίπλα από την καινούρια, κτισμένη στους πρόποδες του βράχου Ακροκόρινθου, περνώντας και σταματώντας πρώτα στον Ισθμό. Ο Ακροκόρινθος λόγω της μορφολογίας του χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα ως Ακρόπολη και έπειτα ως κάστρο. Αυτό είναι το γνωστό κάστρο της Κορίνθου όπου χρονολογείται από το 700 π.Χ. από τους Κορίνθιους με τη μορφολογία του να αλλάζει με τα χρόνια και τους κατακτητές.

Η Αρχαία Κόρινθος ήταν μια σημαντική πόλη-κράτος της αρχαιότητας, έλεγχε την κρίσιμη περιοχή του Ισθμού και για μεγάλο διάστημα αποτελούσε την πλουσιότερη πόλη της ελληνικής αρχαιότητας. Η ιστορία της ξεκινά από τη νεολιθική εποχή. Εκεί στη συνέχεια κυβέρνησε ο γνωστός τύραννος Περίανδρος. Η αρχαία Κόρινθος συμμετείχε στις μεγαλύτερες μάχες εκείνης της εποχής με μεγαλύτερη κόντρα αυτή εναντίων των Αθηναίων. Εκεί βρίσκεται ένας σημαντικός ναός του Απόλλωνα όπου κτίστηκε το 550 π.Χ. στην Αρχαϊκή εποχή και είναι ένας ιδιαίτερος ναός δωρικού ρυθμού. Στην αρχαία Κορινθία ανήκαν πολλές αρχαίες Κορινθιακές πόλεις. Περιλαμβάνονταν δύο λιμάνια ένα στον Κορινθιακό και ένα στον Σαρωνικό κόλπο. Τα Ίσθμια ήταν ένας χώρος λατρείας για το θεό Ποσειδώνα και προς τιμήν του διεξάγονταν οι γνωστοί ομώνυμοι αθλητικοί αγώνες κάθε δύο χρόνια.

Στη συνέχεια της εκδρομής θα επισκεφτούμε το Λουτράκι για μπάνιο στη θάλασσα ή/και φαγητό. Το Λουτράκι είναι τουριστικό θέρετρο εδώ και πολλά χρόνια και είναι γνωστό για τα ιαματικά του λουτρά και την κοσμοπολίτικη παραλία του.

So have you already enjoyed this tour? Have a look at other tours in Greece!

1

Αναχώρηση από την τοποθεσία σας

2

Στάση στον Ισθμό της Κορίνθου

3

Περιήγηση στην Αρχαία Κόρινθο

4

Επίσκεψη στο Μουσείο

5

Επίσκεψη στο Κορινθιακό Κάστρο

6

Στάση στο Λουτράκι για μπάνιο ή φαγητό

9

Επιστροφή στην τοποθεσία σας

Tour of Ancient Corinth in Greece
Tour of Ancient Corinth in Greece
Tour of Modern Corinth in Greece
Εκδρομή στην Κόρινθο
Tour of Modern Corinth in Greece

The following are included in any tour:
English speaking driver
Luxury vehicle
Pickup services
Fuel & tolls
Bottled natural water
All taxes & fees

The following are not included in standard tours and are provided for extra:
Entrance fees to archaeological sites
Entrance fees to museums
Professional (licensed) guide (you may ask one at the booking procedure)
Personal expenses
Meals (lunch or dinner)
Other beverages
Tips and gratuities (optional)