5 ώρες
Διάρκεια
32 χλμ
Απόσταση
Μέχρι 4 άτομα
Μίνι Βαν
Μέχρι 8 άτομα
Βαν
Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Αθήνα είναι μια πόλη που η αρχιτεκτονική της συνδυάζει το αρχαίο με το μοντέρνο. Της έχει δοθεί ο χαρακτηρισμός “η μητέρα της δημοκρατίας” αφού εδώ στην αρχαία Ελλάδα ιδρύθηκε για πρώτη φορά το δημοκρατικό πολιτευμα. Η πόλη είναι γεμάτη με σπουδαία μνημεία της αρχαιότητας που δείχνουν το μεγαλείο της. Η Αθήνα έχει πληθυσμό πάνω από 4.500.000 κατοίκους αλλά σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο νιώθεις ότι είσαι σε ένα γραφικό χωριό.

Ξεκινάμε την περιήγησή μας από το Θησείο, που είναι μια από τις πιο παραδοσιακές γειτονιές του κέντρου της Αθήνας. Έχει πάρει το όνομα του από το ναό του Ήφαιστου που βρίσκεται εκεί. Συνεχίζουμε περπατώντας γύρω από τον λόφο της Ακρόπολης μέχρι να φτάσουμε τον λόφο Φιλοπάππου. Αυτός ο όμορφος λόφος, που ονομάζεται επίσης λόφος των Μουσών, είναι πολύ κοντά στην Ακρόπολη και έχει πανέμορφη θέα. Κοντά βρίσκεται και το μουσείο της Ακρόπολης που θα επισκεφτούμε στη συνέχεια. Συνεχίζουμε τη βόλτα μας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ή αλλιώς Καλλιμάρμαρο. Είναι το στάδιο των πρώτων μοντέρνων Ολυμπιακών Αγώνων που διεξήχθησαν το 1896. Αυτό το στάδιο είναι μοναδικό επειδή έχει φτιαχτεί εξολοκλήρου από μάρμαρο.

Μετά το Καλλιμάρμαρο επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Κήπο, που βρίσκεται πίσω από την ελληνική βουλή. Είναι ένας πανέμορφος και ήσυχος κήπος με πολλά σπάνια είδη φυτών και πτηνών. Αυτός ο κήπος είναι μια ευχάριστη ανάσα καθαρού αέρα και ηρεμίας στην καρδιά του κέντρου της μεγαλούπολης. Συνεχίζουμε με το Ζάππειο Μέγαρο που είναι ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Είναι ένα εξαιρετικό νεοκλασικό κτίριο προς το νότιο τμήμα του Εθνικού Κήπου. Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε το Ναό του Δία, ένας κολοσσιαίος αλλά μισογκρεμισμένος ναός. Περπατώντας ξανά προς τα πίσω οδηγούμαστε στην πλατεία Συντάγματος για να δούμε από κοντά το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και τους Ευζώνους. Κατόπιν, περιφερόμαστε στην γραφική περιοχή της Πλάκας και στα Αναφιώτικα, μια γειτονιά της Αθήνας με όμορφα σπίτια και σοκάκια που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησί.

Συνεχίζουμε φτάνοντας στο Μοναστηράκι, στην καρδιά της πόλης και των ενδιαφερόντων της. Μετά από τη βόλτα μας εκεί ακολουθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά μουσεία με χιλιάδες εκθέματα από την αρχαιότητα και ολόκληρη την Ελλάδα. Στη συνέχεια, γυρίζουμε στον λόφο της Ακρόπολης για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα. Πρώτα βλέπουμε το Ερέχθειο, το ναό των Καρυάτιδων και τα Προπύλαια, την πύλη της Ακρόπολης. Τέλος, πηγαίνουμε στο λόφο του Λυκαβηττού για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα που προσφέρει το μέρος.

1

Αναχώρηση από τον χώρο σας

2

Πλατεία Ομονοίας

3

Επίσκεψη στα Προπύλαια

4

Υπαίθρια αγορά

5

Πλατεία Συντάγματος, Βουλή των Ελλήνων

6

Εθνικός Κήπος

7

Ναός του Ολυμπίου Διός

8

Ακρόπολη

9

Μουσείο Ακρόπολης

10

Παναθηναϊκό Στάδιο / Καλλιμάρμαρο

11

Λόφος Λυκαβηττού

12

Βόλτα στα περίχωρα της Αθήνας

13

Επιστροφή στο τόπο διαμονής σας

Private Van Tour in Athens
Private Van Tour in Athens

The following are included in any tour:
English speaking driver
Luxury vehicle
Pickup services
Fuel & tolls
Bottled natural water
All taxes & fees

The following are not included in standard tours and are provided for extra:
Entrance fees to archaeological sites
Entrance fees to museums
Professional (licensed) guide (you may ask one at the booking procedure)
Personal expenses
Meals (lunch or dinner)
Other beverages
Tips and gratuities (optional)

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές.

Γράψτε τη δική σας κριτική

Εμφάνιση κριτικών σε όλες τις γλώσσες (18)

Βαθμολογία