1 ημέρα
Διάρκεια
166 χλμ
Απόσταση
Μέχρι 4 άτομα
Μίνι Βαν
Μέχρι 8 άτομα
Βαν
ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ

ΜΥΚΗΝΕΣ

Μυκήνες
Οι Μυκήνες ήταν βασίλειο της αρχαίας Ελλάδας που βρισκόταν στο απόγειό του το 1600 – 1100 π. Χ. και ολόκληρη η εποχή πήρε το όνομά της από αυτό. Ήταν ένα μεγάλο στρατιωτικό φρούριο, το σπουδαιότερο της νότιας Ελλάδας. Η ακρόπολη είχε τα επιβλητικά Κυκλώπεια τείχη όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο τα θαύμαζαν. Επίσης, οι Μυκήνες ήταν το βασίλειο του γνωστού Αγαμέμνονα και ιδρύθηκε κατά τη μυθολογία από τον Περσέα. Ήταν το σημαντικότερο και πλουσιότερο κέντρο της εποχής. Το όνομα του πιθανώς δεν είναι ελληνικό και ήρθε από την ελληνική προϊστορική εποχή. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές εκδοχές για την προέλευση του ονόματος. Οι Μυκήνες έχουν επηρεάσει πολλούς συγγραφείς και ποιητές στο πέρασμα των αιώνων μέχρι σήμερα. Επίσης, ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στην εκδρομή μας, θα επισκεφτούμε πρώτα το Μουσείο Μυκηνών και έπειτα την ακρόπολη και τους περίφημους θολωτούς τάφους.

Επίδαυρος
Ένα ακόμη μέρος που θα επισκεφτούμε ερχόμενοι από τις Μυκήνες είναι η Επίδαυρος. Το Ασκληπιείο και το θέατρο είναι σπουδαία μνημεία της αρχαίας Ελλάδας. Το Ασκληπιείο ήταν ένα ιερό όπου το επισκέπτονταν πολλοί άρρωστοι και ικέτες από όλη τη Μεσόγειο καθημερινά. Ήταν από τα σημαντικότερα ιερά της εποχής με υψηλό κύρος. Εκεί βρισκόταν, επίσης, και το πασίγνωστο θέατρο της Επιδαύρου. Εκείνη την εποχή, ο ρόλος του ήταν να ψυχαγωγεί κυρίως τους αρρώστους που το επισκέπτονταν. Χτίστηκε στο τέλος της Κλασικής Εποχής, 340 – 330 π. Χ. Σήμερα, όπως γνωρίζουμε το θέατρο υπάρχει ακόμη και λειτουργεί με πολλές θεατρικές παραστάσεις κατά καιρούς. Έχει χωρητικότητα 13.000 θεατών. Ακόμη, είναι το καλύτερο θέατρο της αρχαιότητας λόγω της καλής κατασκευής και υπέροχης ακουστικής του.

Ναύπλιο
Μετά την επίσκεψή μας στην Επίδαυρο συνεχίζουμε για το Ναύπλιο. Είναι μια όμορφη και ρομαντική πόλη της Αργολίδας, κοντά στις Μυκήνες. Το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους το 1823 και για έντεκα ακόμη χρόνια. Η ιστορία του ξεκινάει από την αρχαιότητα. Οι κάτοικοί του πήραν μέρος στην Αργοναυτική Εκστρατεία και τον Τρωικό πόλεμο. Η πόλη άνθισε, επίσης, στη Βυζαντινή εποχή. Αργότερα οι Φράγκοι, Βενετοί και Τούρκοι κατακτητές άφησαν το στίγμα τους, ο καθένας με τον τρόπο του, στην περιοχή. Αυτή η επιρροή είναι αισθητή στην κουλτούρα τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική της πόλης. Στο Ναύπλιο συναντάς από αρχαία τείχη και μεσαιωνικά κάστρα μέχρι οθωμανικές κρήνες και ενετική αρχιτεκτονική. Το μέρος χαρακτηρίζεται από μοναδική ομορφιά και γοητεία.

1

Αναχώρηση από το χώρο σας στις 07:00 πμ

2

Κολύμπι στο Λουτράκι

3

Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών

4

Αρχαία Επίδαυρος

5

Δείπνο στο Ναύπλιο

6

Επιστροφή αργά το βράδυ

Private Van Tour in Mycenae, Greece
Εκδρομή στις Μυκήνες, Ελλάδα
Εκδρομή στις Μυκήνες, Ελλάδα
Εκδρομή στις Μυκήνες, Ελλάδα
Εκδρομή στις Μυκήνες, Ελλάδα
Εκδρομή στο Ναύπλιο, Ελλάδα
Εκδρομή στο Ναύπλιο, Ελλάδα
Εκδρομή στο Ναύπλιο, Ελλάδα
Εκδρομή στο Ναύπλιο, Ελλάδα
Εκδρομή στο Ναύπλιο, Ελλάδα
Εκδρομή στο Ναύπλιο, Ελλάδα
Εκδρομή στο Ναύπλιο, Ελλάδα
Εκδρομή στο Ναύπλιο, Ελλάδα

The following are included in any tour:
English speaking driver
Luxury vehicle
Pickup services
Fuel & tolls
Bottled natural water
All taxes & fees

The following are not included in standard tours and are provided for extra:
Entrance fees to archaeological sites
Entrance fees to museums
Professional (licensed) guide (you may ask one at the booking procedure)
Personal expenses
Meals (lunch or dinner)
Other beverages
Tips and gratuities (optional)

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές.

Γράψτε τη δική σας κριτική

Εμφάνιση κριτικών σε όλες τις γλώσσες (1)