9 ώρες
Διάρκεια
150,6 χλμ
Απόσταση
Μέχρι 4 άτομα
Μίνι Βαν
Μέχρι 8 άτομα
Βαν

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ

Ο Κιθαιρώνας είναι το όρος που βρίσκεται στα δυτικά του βουνού της Πάρνηθας και ενώνεται στη συνέχεια με το όρος Πάστρα. Είναι σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, περίπου 1 ώρα δρόμος. Έχει υψόμετρο 1.409 μέτρα και η κορυφή ονομάζεται Προφήτης Ηλίας. Λόγω του χαμηλού ύψους του στη μεγαλύτερα επιφάνεια του καλύπτεται από δάσος και δεν έχει αλπικά σημεία. Έχει πολλά πευκοδάση σε χαμηλότερα υψόμετρα και ένα ελατόδασος, γύρω από την κορυφή. Το όνομά του προέρχεται από τον βασιλιά των Πλαταιών. Το πιο γνωστά του χωριά είναι οι Πλαταιές και οι Ερυθρές. Αυτά τα χωριά και το βουνό είναι τα φυσικά σύνορα της Αθήνας με τη Θήβα. Από την αρχαιότητα το μέρος είχε μεγάλη στρατιωτική σημασία λόγω της τοποθεσίας του.

Επίσης, εάν θέλετε είναι εφικτό να επισκεφτούμε και άλλα αξιοθέατα κοντά στον Κιθαιρώνα όπως αναφέρουμε στη συνέχεια. Πρώτα, επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Πλαταιών και των Λεύκτρων που είναι διάσημα από τις μάχες που διεξήχθησαν εκεί στην αρχαιότητα. Επίσης, επισκεπτόμαστε το όμορφο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας. Ακόμη, επειδή κοντά στην περιοχή βρίσκεται το Πόρτο Γερμενό, είναι μια καλή ευκαιρία τους καλοκαιρινούς μήνες για να το επισκεφτούμε. Έχει όμορφες παραλίες με το πευκόδασος να φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Στο όρος υπάρχει ένα ορειβατικό μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε. Ξεκινάμε την πεζοπορία μας από τα Βίλια και συνεχίζουμε στο μονοπάτι από το χωριό μέσα στα πεύκα. Ακολουθούμε αυτή τη διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στα πρώτα έλατα. Στη συνέχεια, φτάνουμε σε σημεία με χαμηλότερη βλάστηση. Από εκεί παίρνουμε το μονοπάτι που μας οδηγεί στην κορυφή. Στην κορυφογραμμή απολαμβάνουμε την εκπληκτική θέα. Από αυτό το σημείο μπορούμε να δούμε ακόμα και βουνά της Πελοποννήσου, τον Παρνασσό και τη Δίρφη. Για να φτάσουμε στην κορυφή συνεχίζουμε σε μια απότομη πλαγιά γεμάτη έλατα. Αλλά φυσικά το αποτέλεσμα μας ανταμείβει. Κάνουμε ένα διάλειμμα και μετά συνεχίζουμε στο δρόμο της επιστροφής. Η ορειβασία μας διαρκεί περίπου 5 ώρες στο σύνολο.

1

Αναχώρηση από το χώρο σας στις 07:00 πμ

2

Πεζοπορία στο μονοπάτι διάρκειας έξι ωρών

3

Μεσημεριανό γεύμα

4

Επιστροφή στο χώρο σας

Πεζοπορία στον Κιθαιρώνα
Πεζοπορία στον Κιθαιρώνα
Πεζοπορία στον Κιθαιρώνα
Πεζοπορία στον Κιθαιρώνα
Πεζοπορία στον Κιθαιρώνα
Πεζοπορία στον Κιθαιρώνα

The following are included in any tour:
English speaking driver
Luxury vehicle
Pickup services
Fuel & tolls
Bottled natural water
All taxes & fees

The following are not included in standard tours and are provided for extra:
Entrance fees to archaeological sites
Entrance fees to museums
Professional (licensed) guide (you may ask one at the booking procedure)
Personal expenses
Meals (lunch or dinner)
Other beverages
Tips and gratuities (optional)

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές.

Γράψτε τη δική σας κριτική

Εμφάνιση κριτικών σε όλες τις γλώσσες (1)