5 – 7 ώρες
Διάρκεια
90,6 χλμ
Απόσταση
Μέχρι 4 άτομα
Μίνι Βαν
Μέχρι 8 άτομα
Βαν

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Η Πάρνηθα είναι ένα βουνό της Αττικής που βρίσκεται στα βόρεια της Αθήνας. Απέχει περίπου 1 ώρα από το κέντρο της πόλης. Το υψόμετρο της φτάνει στα 1.413 μέτρα και η κορυφή ονομάζεται Καραμπόλα. Έχει ανακηρυχθεί εθνικό πάρκο και είναι μια σημαντική περιοχή για την άγρια ζωή, τα πουλιά και τη χλωρίδα. Το βουνό καλύπτουν πολλά πεύκα στα χαμηλά επίπεδα και έλατα στα ψηλότερα. Στο βουνό συναντάς, επίσης, χαράδρες, φαράγγια, ρυάκια, σπήλαια, βάραθρα, λίμνες και βράχια που είναι κυρίως από ασβεστόλιθο. Επιπλέον, η Πάρνηθα χαρακτηρίζεται από πυκνή και ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα. Εκεί μπορείτε να δείτε το κόκκινο ελάφι που είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Ακόμη, μια μεγάλη ποικιλία φυτών και σπάνιων ειδών όπως κόκκινες τουλίπες και κόκκινα κρίνα.

Στην Πάρνηθα υπάρχουν, επίσης, πολλά μνημεία όπως το βασιλικό παλάτι, αρχαία οχυρά, ένα βυζαντινό μοναστήρι και άλλα φυσικά κάλλη. Στην αρχαιότητα πολλοί οικισμοί είχαν αναπτυχθεί εκεί. Επιπλέον, η Πάρνηθα είναι διαθέσιμη για πολλές υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, αναρρίχηση και σπηλαιολογία.

Το βουνό έχει πολλά ορειβατικά μονοπάτια. Περνώντας από εκεί συναντάς βλάστηση όπως: έλατα, πεύκα, βελανιδιές, κέδρους, πλατάνια, και φρύγανα. Ξεκινάμε από το κέντρο της Αθήνας με το βαν μας μέχρι να φτάσουμε στο σημείο εκκίνησης της διαδρομής μας. Προσφέρουμε δύο από τις πιο σημαντικές διαδρομές.

Η πρώτη διαδρομή ξεκινά από το καταφύγιο Μπάφι. Ακολουθούμε τα μονοπάτια στα ανατολικά μέχρι τις πηγές τις Κορομηλιάς. Στη συνέχεια, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το Μπάφι όπου μπορούμε να καθίσουμε να φάμε και να πιούμε κάτι αν το θέλουμε. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας περνάμε μέσα από ελατόδασος, πεύκα και θάμνους. Η διαδρομή προσφέρει μια υπέροχη θέα σε βουνό και θαλάσσιους κόλπους. Ο συνολικός χρόνος είναι 3 ώρες.
Η δεύτερη διαδρομή ξεκινά από το Μετόχι συνεχίζει προς το Κεραμίδι και το Ταμίλθι. Περνάμε από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια πάμε δυτικά προς την Κορομηλιά και την κορυφογραμμή. Ακολουθούμε το μονοπάτι κάτω μέχρι που φτάνουμε φαράγγι του Κελάδωνα και βλέπουμε το σπήλαιο του Πανός. Η συνολική διάρκεια είναι 3 ώρες.

1

Αναχώρηση από το χώρο σας στις 07:00 πμ

2

Πεζοπορία στο μονοπάτι διάρκειας τριών ωρών

3

Μεσημεριανό γεύμα

4

Επιστροφή στο χώρο σας

Πεζοπορία στην Πάρνηθα
Πεζοπορία στην Πάρνηθα
Πεζοπορία στην Πάρνηθα
Πεζοπορία στην Πάρνηθα
Πεζοπορία στην Πάρνηθα
Πεζοπορία στην Πάρνηθα
Πεζοπορία στην Πάρνηθα
Πεζοπορία στην Πάρνηθα

The following are included in any tour:
English speaking driver
Luxury vehicle
Pickup services
Fuel & tolls
Bottled natural water
All taxes & fees

The following are not included in standard tours and are provided for extra:
Entrance fees to archaeological sites
Entrance fees to museums
Professional (licensed) guide (you may ask one at the booking procedure)
Personal expenses
Meals (lunch or dinner)
Other beverages
Tips and gratuities (optional)

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν ακόμη κριτικές.

Γράψτε τη δική σας κριτική

Εμφάνιση κριτικών σε όλες τις γλώσσες (1)